Deze imams zijn online ongekend populair

Imam Mohammad-Al-ArifiIn Saoedi-Arabië hebben sommige geestelijken een online sterrenstatus. BBC wilde weten wie zij zijn en wat ze allemaal delen? De nieuwszender stelt in de korte serie Saudis on Social:Faith, Freedom and Fun een aantal van hen aan het publiek voor.

Imams

Een van de online beroemdheden in het koninkrijk is Mohammad Al-Arifi, de ‘Brad Pitt’ onder de imams. Hij is een toonaangevende religieuze figuur in Saoedi-Arabië en de islamitische wereld. Al-Arifi staat bekend om zijn charismatische persoonlijkheid. Hij heeft 21 miljoen volgers op Facebook en 14 miljoen volgers op Twitter.

Een andere beroemdheid in het land is Ahmed Al-Shugairi. Hij heeft 13 miljoen volgers op Twitter, 13 miljoen fans op Facebook en 5 miljoen volgers op Instagram. De 42-jarige heeft ook een tv-programma, waarin hij nochalant gekleed de wereld over reist. Hij staat bekend om een moderne kijk op de islam en heeft veel jonge fans. Deze imam zou bekend staat als de ‘coole imam’. Strengere geestelijken doen hem weleens af als lichtgewicht, die een “makkelijke islam” predikt.

Lees meer op de website van de BCC.

10 REACTIES

 1. Een sterrenstatus is heel link voor een gelovige, want de vraag rijst dan, doe ik mn werk voor de voldoening of omdat ik beroemd wil worden?

  Een geleerde die heeft gestudeerd en “imponeert” met zn kennis speelt met vuur….alle kennis komt van God en God deelt met wie Hij wil, al is t al Albert Einstein….

 2. Volgens mij beste Zorro, word die God van jou doodmoe van al die idioten hier op aarde die in zijn naam van alles roepen en misdaden en terreur goedpraten namens hem. Met beroep op een boek vol haatteksten.

  Volgens mij kun jij beter wat meer gezond verstand gebruiken i.p.v. al jouw opgeblazen kennis die je meent uit te moeten spreken namens jouw God.

 3. wat is een haattekst Peter? Is t mogelijk voor jou om reacties te plaatsen zonder veroordelingen, vermelden van haat, oorlog etc? Gebruik JIJ je gezonde verstand?

  Wat is t dat je motiveert om hier je reactes te plaatsen, een locatie waar jij totaal niet deel van uitmaakt? WWie ben jij? gaat t goed met je? word jehiervoor betaald? doe je t vrijwillig voor jouw God? Ben je een keer gepest door een marokaantje en probeer je je hier te wreken?

  slap, slap slap van je Peter, gebruik je gezonde verstand en ga de oma’s in de buurt helpen met nuttige dingen…

 4. Een boek is geen bron van kennis. Een boek bevat hooguit een weergave van het kennisniveau van de auteurs. Dat is de reden waarom de Koran of de Bijbel enzovoort weinig soelaas biedt bij het beantwoorden van de vraag waarom neutrino’s een restmassa hebben, bij het interpreteren van de statistische verdeling van de anisotroprieën in de achtergrondstraling. In plaats daarvan biedt het bijvoorbeeld teksten aan die antiwetenschappelijke onzin propageren dat in strijd is met evolutietheorie en biologie in het algemeen, natuurkunde, wiskunde enz. Maar ook op het gebied van staatskunde, ethiek, sociale wetenschappen in het algemeen enz.
  Daarom vind je antiwetenschappelijke nonsens als creationisme in de legio van vormen variererend van jonge Aarde creationisme tot Intelligent Design. Daarom kan het dat dit soort sjeiks als Bandar al Khaibari – die er beroemd mee is geworden omdat ie ook nog dom genoeg was om het te laten opnemen – maar ook door sjeiks Bin Baz, sjeik Al Tuwaijri, sjeik Al Fawzan en anderen – verkondigd wordt op Islamitische “Universiteiten” dat de Zon om de Aarde draait op basis van Koranische openbaringen. Bandar ging dat dan met een serieus gezicht ‘bewijzen’ met zijn vliegtuigtheorie. Dit deed hij dan voor studenten die vervolgens niet bulderend van het lachen de gang op rollen, maar netjes blijven luisteren naar dit religieus gezwets.
  Daarnaast heb je nog al die sites waar je dat hersenverlammend dom gelul ziet waar vrome moslims proberen aan te tonen dat de Koran eigenlijk een een studieboek is op basis waarvan je embryologie moet doceren of dat je geen benul kunt hebben van riviermondingen zonder Koran in de hand. Een stapje verder en je wordt gedemonstreerd dat tomaten van Allah komen omdat hij zijn handtekening erop heeft gezet.

 5. Jammer voor jou maar heb ik wel. Ik heb meerdere versies op de boekenplank. Ik heb ook Bijbels + vrijwel alle apocriefen. En tal van religieuze geschriften van nog bestaande en al niet meer bestaande godsdiensten.
  Voorts heb ik studies naar de historiciteit van zowel Jezus als die naar Mohammed.
  Met name de Koran heeft me heel veel moeite gekost om door te worstelen omdat het ongeveer net zo lekker wegleest als een gemiddelde telefoonboek, maar dan een die door iemand is geschreven die nog nooit van alfabetiseren heeft gehoor en dezelfde namen met andere telefoonnummers herhaalt. En herhaalt. En herhaalt. En herhaalt. In dat opzicht steekt het erg af bij de meeste godsdienstige geschriften wier auteurs tenminste nog de moeite namen hun fantasie in een beetje esthetisch aangename vorm te gieten en die zich tijdens het schrijven ook nog weten te herinneren wat ze al eens gezegd hebben.

 6. Fritz, kan best, maar studes naar hitoriciteit (geschreven door orientalisten(onpartijdie onderzoekers)) heb je beter gelzen dan de koran zelf….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.