‘Marokko eist vertrek 84 medewerkers van VN-vredesmissie’

Protest Marokko 2Marokko gaat toch niet stoppen met bijdragen aan VN-vredesmissies, zegt de minister van Buitenlandse Zaken donderdag. Wel stelt koninkrijk een ultimatum: het land eist dat 84 medewerkers van de VN-vredesmissie in de Westelijke Sahara binnen drie dagen vertrekken.

In totaal werken 482 mensen mee aan de missie in de Westelijke Sahara. Marokko heeft de VN een lijst met namen gegeven. Op de lijst staan geen militairen, alleen burgers.

De VN heeft nog niet gereageerd. Wel heeft de woordvoerder van Ban Ki-moon bekendgemaakt dat de secretaris-generaal zijn plannen om Marokko te bezoeken heeft uitgesteld. Marokko zegt overigens niet op de hoogte te zijn geweest van deze plannen. (Bron/ lees verder: de NOS)

4 REACTIES

  1. De VN heeft ook niets te zoeken in Marokko. Het is een onafhankelijk land en er is geen reden voor de VN om daar te zijn. Geen excuus, wegwezen!

  2. Jacob, De VN medewerkers zitten niet in Marokko, maar in de Westelijke Sahara, bezet door Marokko. Marokko moet daar wegwezen en afspraken in VN verband gaan respecteren en weer gaan praten met Polisario. Over de legitieme rechten van de Arabische Democratische Republiek Sahara

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.