Ismo in documentaire: “Een hit wordt pas een hit als die motherfuckers het toelaten”

IsmoNoisey, de muziekwebsite van Vice, heeft een documentaire gemaakt over rappers van Marokkaanse afkomst in Nederland. Naast gevestigde namen als Ali B, Appa en Salah Edin, komt ook de Bredase rapper Ismo aan het woord in de reportage.

Belangrijk onderwerp is hoe de jonge artiesten zich begeven in de Nederlandse maatschappij. Onderwerpen als discriminatie, creativiteit en wat bekendheid met je doet komen ook aan bod. De rappers weten dat ze een voorbeeldfunctie hebben. Daar zijn ze zich vaak pas later in hun muzikale carrière van bewust geworden.

MOCRORAPPERS: DE STRAAT, DE WOEDE, DE HITS

Het steekt Ismo dat hij niet kan doordringen in de Hilversumse omroepwereld. Zijn nummers zijn op YouTube stuk voor stuk regelrechte hits met soms meer dan één miljoen views. “Een hit wordt pas een hit als die motherfuckers het toelaten. Ik ga geen namen noemen want dan gaan er misschien deuren dicht. Mensen die mij niet willen uitzenden zijn motherfuckers.”

Een aantal van zijn nummers op Youtube:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.