Derksen: teveel Marokkanen in voetbalclubs is slecht

derksenVoetbalanalist Johan Derksen heeft zich maandagavond op TV in felle bewoordingen uitgelaten over Marokkanen in de Nederlandse voetbalwereld. Volgens Derksen functioneren sommige voetbalclubs niet meer of verdwijnen ze zelfs door een te groot percentage spelers met een Marokkaanse achtergrond.

“Clubs zijn ‘naar de klote gegaan’ omdat hun velden in de buurt lagen van plekken waar veel Marokkaanse gezinnen wonen. Marokkaanse spelers krijgen dan de overhand in de selectie en dat functioneert dus bijna nergens” zei de 67-jarige Derksen vanavond in het RTL-sportprogramma Voetbal Inside

Volgens Derksen werkt het niet als Marokkanen in amateurclubs de overhand krijgen.Hij sprak zijn vrees uit over de ontwikkelingen bij amateurclubs in Nederland. (FOTO: Johan Derksen in nieuw TV spotje)

UPDATE:
Het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders (SMN) overweegt aangifte te doen tegen voetbalanalist Johan Derksen die zich gisteren in het programma Voetbal Inside uitsprak over Marokkaanse Nederlanders.

22 REACTIES

 1. meneer de racist is best boos op Marokkanen, misschien is het beter dat hij zich moet laten behandelen door een psycholoog . trouwens wat een rare hond die met die snor .

 2. Bromsnor mag een mening hebben. Het verbaast mij overigens dat wij marokkanen in het algemeen zo makkelijk op de verkeerde been te zetten zijn. Gelukkig mag je in Nederland een mening hebben en dat heb je te respecteren. Het is aan ons Marokkanen om onze reputatie te verbeteren.

 3. Dhr Derksen legt zijn vinger op de zere plek. Onderschrijf zijn betoog voor 200% tav het voetbal.
  De dood van de grensrechter was wel de dieptepunt.
  We kunnen hoog springen, laag springen…in nederland hebben we een Marokkanen probleem. Buurtoverlast, straatroof, overvallen, drugshandel en jihadisme. Van alle mannen met een Marokkaanse achtergrond en tussen de 15 en 25 jaar oud is 52% ooit verdacht van het plegen van een misdrijf. Als Samson en Spekman van de pvda openlijk hierover uitlaten dan is er serieus iets aan de hand. Maak dat van mij nu een racist ? Mogen wij in Nederland problemen niet meer benoemen ?
  Heb genoeg Marokkaanse vrienden en zelfs die ergeren zich aan hun landgenoten. Dat zegt toch genoeg. Wordt tijd dat de gemeenschap de boel zelf gaat aanpakken.

 4. Derksen heeft 100% gelijk. Zet 100 Marokkanen en 100 Nederlanders van één voetbalclub naast elkaar en vergelijk. Marokkaanse voetballers en hun ouders dragen nauwelijks bij in een club. Doen geen vrijwilligerswerk, rijden niet naar uitwedstrijden, fluiten en vlaggen niet, wassen teamkleding niet, doen niet aan een nazit, bezoeken geen ouderavonden of gesprekken over hun kinderen, zijn sneller betrokken bij opstootjes, agressiever, respecteren geen autoriteiten etc. Het zijn de smoezenkoningen van de club. 90/10 en 10/90. Er zijn goede, maar op één hand te tellen. Die schamen zich ook voor het voetbaltuig uit hun eigen cultuur. Ze doen het zichzelf aan. Pas je aan, respecteer de Nederlandse (voetbal)cultuur en de wetten die er zijn.

 5. Goh wat jamer nou Johan . En wat gaan we er nou aan doen dan alleen maar klagen. Maar natuurlijk geloof ik jou verhaal niet . Want wat jij vertelt is gewoon lariekoek

 6. Lariekoek? Wat we er aan gaan doen? Niets! Waarom niet? Ze (de Marokkaan) willen niet! Het zijn de smoezenkoningen van dit Nederland. Ze kijken zelf niet naar de mogelijkheden. Laat die domme Nederlanders maar fluiten, vlaggen, rijden, schoonmaken. De luie Marokkaan profiteert. In een bestuur? Geen zin in. Liever vernielen we de boel of geven we een grote bek tegen de terreinbeheerder. Richt maar een eigen club op, laat Allah maar fluiten en vlaggen. Net als de eigen kerken. En maar huilen als er wat van gezegd wordt. Zijn we gelijk racisten. Recent nog meegemaakt met een voltallig Marokkaans team. Weigerde zich aan te passen aan het trainingsrooster van de club. Hebben maandenlang andere jeugdteams getreiterd. Iedereen droeg bij aan de oplossing, behalve….Bestuur zat er mee in zijn maag. Want het is gelijk dreigen en in de rol van slachtoffer kruipen.

 7. uitschot heb je nou eenmal in iedere volk. maar je kan niet zeggen dat het allen in de Marokkaanse gemeenschap voorkomt. en als je dat wel doet dan heb jij dezelfde denk wijze als nazi Duitsland en toen krijgen de joden alle schuld van alle ellende . en Derksen lijkt heel veel op een NSBer.

 8. @haat imam or what ever

  Uitschot heb je nou eenmaal in iedere volk. maar je kan wel zeggen dat het in de Marokkaanse gemeenschap vaker voorkomt dan in andere groepen. En de cijfertjes liegen er niet om. Wacht nog steeds op een paar Marokkanen die naar voren stappen en zeggen tot hier en niet verder. Ik geloof nog steeds dat wij gezamenlijk door 1 deur kunnen. Met godswil kunnen we een prachtige samenleving opbouwen maar niet op deze manier.

 9. nee zeker niet op deze manier , maar als jullie dag in dag uit alleen de slechte Marokkaanse jongens laten zien maar die goede niet laten zien . dan krijg je uiteraard een slechte beeld van de Marokkanen . en dan kunnen we straks niet meer door 1 deur.

 10. Ik ken goede Marokkaanse jongens (en hun ouders) bij sportclubs, geen twijfel. Maar dat zijn helaas nog steeds uitzonderingen.

  Jongetjes zonder irritant accentje, jongens zonder gelijk beledigd te zijn als je ze aanspreekt. Ze zijn er dus wel degelijk. Ze vallen niet op en gaan prima mee. Maar 10/90. Da’s nog veel te weinig. Dus ja, we hebben een Marokkanen probleem bij voetbalclubs. Een groot probleem!

 11. Je leest niet. Natuurlijk zijn er Hollandse vervelende jongens. Als maatschappij moeten wij onze kinderen aanpakken. Maar Marokkaanse jongens uit een andere cultuur moeten zich wel aan ons aanpassen en dat weigeren ze. Als ik me niet aanpas in Marokko heb ik een probleem. Gewoon benoemen ipv ontkennen en verdedigen. Niet je kop in het zand steken. Eerst erkennen, dat zal een eerste stap zijn.

 12. Jij bent dus ook al zo’n smoesjeskoning die niet goed naar de boodschap luistert. Je wil het gewoon niet horen. Nog een keer: WE HEBBEN EEN MAROKKANEN PROBLEEM BIJ VOETBALCLUBS. Niet iedereen, wel de overgrote meerderheid!

 13. Het echte probleem zit hem in zakkenvullende populistische figuren bij VI.
  Dit shitprogramma is een aanschakeling van leugens en verdachtmakingen.

 14. Dank je Henk van M. eindelijk iemand die de waarheid spreekt . erger nog , die zakkenvullers schamen zich ook niet voor om mensen tegen elkaar op te hitsen . ik vindt dat je iedere mens apart op zijn gedrag moet aanspreken en je mag niet iedereen onder 1 kam scheren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.