Franse journalist infiltreert bij terreurcel IS

Journalist undercover bij leden ISMet een verborgen camera heeft een Franse journalist zes maanden lang geïnfiltreerd in een terreurcel van jihadisten van IS in Parijs en Chateauroux. Het undercoverwerk van de journalist Saïd Ramzi – een schuilnaam – leverde een opmerkelijke reportage op.

“Een van de belangrijkste dingen die ik geleerd heb, is dat de islam nergens te bespeuren is. Er was helemaal geen behoefte om de wereld beter te maken. Ik zag alleen jonge, opgewonden, gefrustreerde, verloren, suïcidale mensen…. Heel triest”, zegt Ramzi, die zelf moslim is.

De terreurcel beschikte over kalasjnikovs en had plannen om aanslagen te plegen op onder andere een militaire basis. Maar voor het zo ver kan komen wordt de cel opgerold. Een van de leden die wist te ontsnappen, realiseert zich dan dat Ramzi een infiltrant was. Hij stuurt hem een sms: ,,Je gaat eraan. “De reportage ‘Soldats D’Allah’ is maandagavond te zien bij het Franse Canal+.


Soldats d'Allah – Spécial investigation… door Telerama_BA

3 REACTIES

  1. Nu nog een infiltrant bij de vergaderingen achter gesloten deuren voor t echte doel van de buitenlandse missies en welke regeringen er moeten komen in de islamitische landen…WELNEE natuurlijk geen verkiezingen houden in islaitische landen want dan komen de moslims aan de macht, “moslims gedemoniseerd to islamieten”……en als er een coup komt op de gekozen moslim regering dan noemen we de tegenstanders terroristen, Bravo, en nu effe weer verder spelen met de drones om moslims boos te maken, dan kunnen we en fotootje van ze maken, boos op de foto en dat komt in de krant, we noemen hen fundamentalisten, moslims die geweld willen gebruiken……

    WIE de bal kaatst moet hem terug verwachten….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.