Zieke Nederlandse in Marokkaanse cel krijgt zorg

ziekenhuisDe zieke Nederlandse Kayleigh (22), die sinds een half jaar in een Marokkaanse cel zit, krijgt toch nog assistentie en zorg vanuit Nederland. De Nederlandse overheid wilde eerst niet meewerken aan het regelen van zorg, maar gaat nu toch overstag. Nederland heeft Kayleigh naar een ziekenhuis laten overbrengen in Rabat en heeft aangegeven de zorgkosten te gaan betalen.

De vrouw werd in oktober in Marokko aangehouden op verzoek van het Nederlandse OM. Dat gebeurde in een strafrechtelijk onderzoek naar oplichting en het witwassen van de opbrengsten daarvan. De vrouw zou echter al maandenlang een helse buikpijn hebben. Sinds enkele weken zou haar situatie door hoge koorts zijn verergerd.

Haar advocaat S├ębas Diekstra is blij met de zorg die Keyleigh nu wel krijgt: “Keyleigh zit immers vast in het kader van een Nederlands strafrechtelijk onderzoek. Als gedetineerden in ons land worden vastgehouden, betaalt onze overheid ook de ziektekosten”. (Bron/ lees verder: De Telegraaf)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.