‘Bedrijf mag hoofddoek op werkvloer verbieden’

Amerikaanse moslima werd onterecht baan geweigerd om hoofddoekEen bedrijf mag onder bepaalde omstandigheden een moslima verbieden een hoofddoek te dragen op het werk. Dat kan een bedrijf doen als het verbod gebaseerd is op een bedrijfsreglement waarin staat dat zichtbare politieke of religieuze symbolen niet zijn toegestaan.

Dat stelt advocaat-generaal Juliane Kokott van het Hof van Justitie van de Europese Unie in haar conclusie in de zaak die een Belgische moslima en het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding (nu Unia) hadden aangespannen tegen G4S Secure Solutions.

Een moslima werd door G4S Secure Solutions ontslagen als receptioniste omdat ze na drie jaar met een hoofddoek wilde werken. Het bedrijf argumenteerde dat het bij G4S verboden is zichtbare religieuze, politieke en filosofische tekenen te dragen. (Bron/ lees verder: de Volkskrant)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.