Zussen Kharbouch geven tips voor gezonde ramadan

healthy_sistersHoe kom je de ramadan gezond door? De ‘Healthy Sisters’ Najima en Rachida Kharbouch geven op Youtube en via hun website tips om gezond te leven, ook tijdens de ramadan.

Juist tijdens de vastenmaand kiezen veel moslims voor zoetigheid en bladerdeeghapjes die de trek snel stillen, maar niet gezond zijn. De zussen willen mensen aanmoedigen om te kiezen voor gezondere alternatieven.

In een YouTubevideo beantwoordt het duo verschillende vragen over de vastenmaand en geven ze tips om traditionele Marokkaanse gerechten in een gezonder jasje te steken. Ze stellen onder meer voor om pannenkoeken te bereiden met volkoren meel in plaats van witte bloem. Daarnaast raden ze ook af om je tegoed te doen aan bladerdeeghapjes. “Probeer lege koolhydraten te vermijden, want ze bevatten bijna geen voedingsstoffen en geen vezels”, aldus de zussen. Een betere optie zijn peulvruchten en volkorenproducten.

Bezoek ook hun blog (healthsisters.nl), en lees onder andere over de healthy harira.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.