Abou Jahjah bijt spits af in Zomergasten

Dyab_Abou_JahjahActivist en publicist Dyab Abou Jahjah is op zondag 31 juli de eerste van zes Zomergasten van dit seizoen bij de VPRO. De omroep kondigde hem zaterdag als laatste aan.

De in Brussel woonachtige Abou Jahjah was oprichter van de inmiddels opgedoekte Arabisch-Europese Liga (AEL). Zomergasten-presentator Thomas Erdbrink noemt hem onder meer ‘een invloedrijke stem in het debat over immigratie en burgerrechten in België’. Aan de hand van beeldfragmenten wil Abou Jahjah inzicht geven in zijn ideeën en idealen.

De geboren Libanees gaat controverse niet snel uit de weg. Ook daagt hij vaak de ‘dubbele maat’ van de overheersende media en politici uit met zijn acties. Zo werd hij wel gestraft voor een tekening op de website van de AEL waarin de spot gedreven werd met de Holocaust (1500 euro boete) maar werd niemand beboet voor het plaatsen van zogenaamde ‘Mohammed cartoons’. Zijn nieuwste boek Pleidooi voor radicalisering verschijnt op 15 september bij De Bezige Bij. (Bron/ lees verder: VPRO)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.