Franse Raad van State verwerpt boerkiniverbod

burkini

De Franse Raad van State, de hoogste bestuursrechter, heeft het boerkiniverbod in de badplaats Villeneuve-Loubet verworpen. Volgens de Conseil d’Etat is het verbod in strijd met de meest fundamentele wettelijke vrijheden: de vrijheid van geloof en de individuele vrijheid.

De uitspraak gaat alleen over Villeneuve-Loubet, maar de verwachting is dat lagere rechtbanken hetzelfde oordeel gaan vellen voor alle Franse gemeenten met een boerkiniverbod, onder meer Nice en Cannes.

Photo credit: The burkini makes it to Amasra via photopin (license)

3 REACTIES

 1. Dank u Raad van State! U heeft recht gesproken!

  Dit bewijst alleen maar dat de Franse politie zich hebben laten leiden bij hun beslissingen door hun katholieke achtergrond.

  Katholieken laten nooit andersgelovigen naast hen leven. Ze wurgen hen beetje bij beetje. de geschiedenis knikt ja: de Inquisitie in de mideleeuwen stemt ja.De Paus houdt verdacht de kaken op elkaar.

  Ook Europa zelf, was t slachtoffer van het katholicisme. De echte christenen, die voor t katholicisme op t Europe vasteland leefden, Arianen genoemd, waren ook het slachtoffer van vervolging na t concilie van Nicea. Alle Arianen werden vervolgd en vermoord zogenaamd vanwege ketterij en hun christelijke broeken verbrand! Ook kregen ze de naam “Arianen” om te voorkomen dat andere mensen toen en later hen nooit gaan kennen ald de eerste christenen van Jezus. Ze werden ten onrechte als een sekte bestempeld, volgelingen zogenaamd van Arius.

  Katholieken zijn nooit christenen geweest, ze zijn Pausieten. Ze bidden de mens aan: de Paus!

  Zei Jezus niet…keer uw andere wang toe als men op de ene wang werd geslagen?? Het katholicisme heeft dit nooit toegepast!

  Katholicisme is een kunstmatoge religie ontstaan tijdens de regering van atheistische Romeinse keizers!

  Word wakker christen! de Paus weet meer ver de geschiedenis van t christendom dan U!

 2. Helemaal mee eens! Nog nooit is er een instituut geweest dat zich gespecialiseerd heeft in het uitvinden van martelwerktuigen als de Katholieke Inquisitie tijdens de middeleeuwen! In Nedrland hebben de katholieken ook goed huisgehouden, Naarden bv was helemaal uitgeroeid!

 3. Ongelofelijke overwinning van het recht!

  Marokkanen en Algerijnen werden tijdens de tweede wereldoorlg massaal opgeroepen mee te helpen met de verdediging van Frankrijk, velen zijn voor dat doel omgekomen en NU……worden de moslims weer in de rug gestoken!!! En de premier Manual Valls ontpopt zich als een tweede Hitler! de vuile strontvlieg! Dit inderdaad vawege de kathlieke ziekelijke neigingen maar ook voor stemmenwinnerij voor de komende verkiezingen, zo zie je maar, democratie werkt niet altijd!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.