Weer ophef over komst islamitisch centrum R’dam

centr

Opnieuw is er ophef over de komst van het enorme islamitisch centrum in Rotterdam. Het centrum wil begin volgend jaar haar deuren openen in voormalige gebouw van ROC Zadkine aan de Vorkstraat in Rotterdam(foto), maar nu blijkt dat de miljoenen die nodig zijn voor de bouw van het centrum, afkomstig zijn van een omstreden stichting uit Qatar meldt het TV programma Eenvandaag.

In het programma reageert Arnoud van Doorn, woordvoerder van het islamitisch centrum, voor het eerst op camera. Deze ex-PVV’er, die zich tot de islam bekeerde, zegt dat het instituut onafhankelijk is en openstaat voor iedereen die de islam omarmt.

Islamdeskundige Leo Kwarten vertelt over de EID Charity en de rol die de instelling speelt in de verspreiding van het orthodoxe geloof. Ook in de uitzending Tanya Hoogwerf, tegenstander van de komst van het centrum en raadslid voor leefbaar Rotterdam.

De gemeente Rotterdam heeft vorige week een onderzoek ingesteld naar de banden tussen het centrum en de omstreden EID charity. Meer hier op Eenvandaag.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.