Eisers in omstreden zaak Wilders willen smartengeld en rectificatie

rechterEen schadevergoeding van 500 euro. Dat willen acht Marokkaanse Nederlanders omdat ze zich ‘diep gekwetst’ en ‘minderwaardig behandeld voelen’ door de ‘minder Marokkanen’-uitspraak van de omstreden politicus Geert Wilders.

Verder hebben ook twee organisaties, het Landelijk Beraad Marokkanen en de belangenvereniging Euro-Mediterraan Centrum Migratie & Ontwikkeling, een rectificatie geeist van de uitspraak. Dat meldt de NOS.

“Het gaat om hele gewone Marokkaanse Nederlanders die zich heel veel zorgen maken om wat er in Nederland aan de hand is”, zegt advocaat Göran Sluiter tegen RTL Nieuws. Vandaag is de derde dag in het Wilders-proces vanwege zijn omstreden ‘minder Marokkanen’-uitspraken. (Bron/ lees verder: de NOS)

Update:
In het proces tegen Geert Wilders hebben zich tot nu toe 56 personen en 5 organisaties gemeld als slachtoffer. Ze eisen smartengeld of rectificatie van de ‘minder Marokkanen’-uitspraken van Wilders op de website van de PVV.

Mensen die zich nu nog willen aanmelden als benadeelde partij zijn te laat, heeft de rechtbank vanochtend bekendgemaakt bij het begin van de derde dag in het proces.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.