Speelfilm CLASH ook in Nederland te zien

de-film-clash-van-mohamed-diab-clashAmstelfilm brengt 27 oktober de speelfilm CLASH uit. CLASH is een film van de bejubelde Egyptische regisseur Mohamed Diab (CAIRO 678). Op hoogst originele wijze toont de film de gewelddadige nasleep van de Egyptische revolutie. CLASH speelt zich volledig af in een politietruck, en wendt een kleine locatie aan om een grote impact te maken.

De film
Caïro, zomer 2013 – 2 jaar na de Egyptische revolutie. Tijdens de afzetting van de islamitische president Morsi baant een politietruck vol gedetineerde demonstranten zich een weg door de gewelddadige protesten. Kunnen de gedetineerden hun uiteenlopende politieke en religieuze achtergronden overbruggen, en een kans maken om te overleven?

De film is binnenkort te zien in:
Amsterdam, EYE
Amsterdam, Rialto
Amsterdam, De Balie
Den Haag, Filmhuis Den Haag
Nijmegen, LUX
Rotterdam, LantarenVenster
Utrecht, ’t Hoogt
Zwolle, Filmtheater Fraterhuis
Delft, Filmhuis Lumen
Haarlem, Filmschuur

De film beleeft 24 oktober een rode loper première in Filminstituut EYE in Amsterdam.

film-clash

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.