Regeringspartij PJD grootste bij verkiezingen Marokko

verkiezingen-marokko-benkiraneDe Partij van Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (PJD) van premier Abdelilah Benkirane stevent in Marokko af op een verkiezingsoverwinning. De PJD lijkt met 90 procent van de stemmen geteld een meerderheid te behalen.

Verwacht werd dat de verkiezingen een nek-aan-nekrace zouden worden tussen de conservatieve PJD en de progressieve Partij van de Authenticiteit en de Moderniteit, maar die laatste bleef uiteindelijk te ver achter om een echte bedreiging te vormen.

Zo’n 16 miljoen Marokkanen konden vrijdag een stem uitbrengen op een van de tientallen partijen die uit zijn op een plek in het 395 zetels tellende parlement. 43 procent van de Marokkanen ging naar de stembus. (Bron/ lees verder: de NOS)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.