Maken en verkopen boerka verboden in Marokko

97

In Marokko mogen geen boerka’s meer worden verkocht of gemaakt en ook geen niqaabs, die alleen de ogen vrijlaten. De wet, die voor het land als een grote verrassing kwam, is onmiddellijk van kracht geworden. Dat meldt de NOS.

Volgens de autoriteiten is het een maatregel in het kader van de veiligheid, maar wat daarmee precies wordt bedoeld, blijft onduidelijk. Ook rijst de vraag of het verbod op productie en verkoop een aanwijzing is dat er een totaalverbod komt. Vrouwen in Marokko mogen nu wel een boerka dragen.

Het aantal boerka- en niqaabdraagsters groeit de laatste jaren in Marokko. Hoewel het een overwegend islamitisch land is, worden die vrouwen regelmatig gezien als extreem in hun religieuze opvattingen.(Bron: NOS)

Photo credit: Fabio Sola Penna Taking a picture via photopin (license)

4 REACTIES

  1. t is alleen maar een bevestiging dat de overheid in t land volledig de belangen van een vreemde mogendheid dient……Marokko is nog steeds een kolonie..

  2. Hee meneer yusoeef , maar natuurlijk is de Marokkaanse koning een nazaat va de profeet . Wat dacht jij dan . Maar de boerka is een zeer domme uitvinding van die domme moslims en nu anno 2017 komen ze pas achter dat het een hele dome uitvinding is . Het spijt me meneer yuzoef , maar dit is nu eenmaal de waarheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.