RMMN: ‘walgelijke racistische uitspraken’ bij debat De Balie

De Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN) stelt in een reactie met afschuw kennis te hebben genomen van de ‘walgelijke racistische uitspraken’ tijdens een debat in De Balie. Daar werd maandagavond, tijdens een debat dat ging over moslimextremisme, gesproken over het uitzetten van moslims.

Ook in de gemeenteraad werd woensdagmiddag geschokt gereageerd op de uitspraken. Wethouder Kajsa Ollongren zei op vragen van GroenLinks-fractievoorzitter Rutger Groot Wassink het ‘heel voorstelbaar’ te achten dat de uitspraken strafbaar zijn.

De RMMN schrijft: ‘Dergelijke uitspraken in combinatie met politici met zwakke knieën die hun afschuw niet uitspreken, kunnen zorgen voor een instabiele samenleving.’ De raad is eveneens geschrokken van de verbaasde reactie van De Balie over de ontstane tumult.’Zij neemt met een dergelijke reactie geen enkele verantwoordelijkheid voor het faciliteren van fascisme’.

‘Er is hier geen sprake van een constructief en scherp debat maar van pure schending van mensenrechten. Bij vaststelling van dergelijke opruiende en discriminerende uitspraken, had De Balie de grens moeten stellen en een einde moeten maken aan het debat’, zo schrijft een woordvoerder van RMMN.

‘De Raad roept de burgemeester en de politiek op om daadkrachtig op te treden tegen het walgelijke fascisme in debatcentrum De Balie.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.