Ooggetuige demonstratie Al Hoceima: we willen geen oorlog

Een demonstratie van mensen in Al Hoceima in het Noorden van Marokko liep zondag uit op een confrontatie met ordetroepen. Eenheden van de politie en ook van het leger hebben soms hard ingegrepen.

Een van de getuigen is de 63-jarige Zohra Boualan, die 42 jaar in Nederland woonde en nu voorzitter is van een bejaardentehuis in Al Hoceima. Zij begrijpt de demonstranten wel. “Ja, er zijn hier problemen. We hebben fabrieken nodig, ziekenhuizen, medicijnen, een universiteit, projecten voor jongeren, meisjes en vrouwen. Dat willen we allemaal graag,” zegt ze tegen de NOS.

Boualan is echter ook kritisch op de demonstranten. “Online wordt de koning beledigd, de politie ook. Dat is respectloos en niet de manier om iets te bereiken.” Zij maakt zich ook zorgen over de gevolgen als de onrust escaleert. “Wij willen hier geen taferelen als in LibiĆ« en TunesiĆ«. We willen geen oorlog. We moeten gewoon rustig blijven, de verandering is gaande. Het gaat niet van de ene dag op de andere, maar ik zie wel verschil.” (Bron/ lees verder: de NOS)

2 REACTIES

  1. Natuurlijk, het scenario staat al op tafel, helemaal uitgewerkt….

    demontstratie – geen vergunning = ordeverstoring, troepen ingrijpen doden to gevolg, wraak vanuit de demonstranten op de ordetroepen nog meer doden in uitgebreider kringen en voila iedereen is betrokken en t voordeel is dat dan alle anti overheid subjecten gearresteerd/gemarteld mogen worden.

    Voila….

  2. Antipool.

    Meestal beginnen landen zo met hun Arabische lente.
    Demonstraties blijven voortduren. Dan sturen ze even een paar EU parlementsleden om op een podium hun steun te geven aan de demonstranten en voor je het weet heb je weer een zogenaamde revolutie die eindigt in een burgeroorlog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.