Marokko trekt zich terug uit deel Westelijke Sahara

Marokko heeft zich zondag eenzijdig teruggetrokken uit een gespannen zone in het uiterste zuiden van de Westelijke Sahara. Dat heeft het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigd.

Concreet trekt Marokko zich terug uit Guerguerat, een gebied aan de grens met Mauretanië, in het zuidwesten van de Westelijke Sahara. Het is niet duidelijk waarom precies de Marokkanen er weggaan, maar de regering meldde dat de terugtrekking door koning Mohammed VI is bevolen op aandringen van de VN-chef António Guterres.

Het Marokkaanse leger hield zich al sinds augustus op in het gebied, officieel om smokkel tegen te gaan. De onafhankelijkheidsstrijders van Polisario, gesteund door Algerije, hebben zich daar altijd hevig tegen verzet. (Bron/ lees verder: NU.nl)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.