Minister Bussemaker opent Nimar in Marokko

Minister Jet Bussemaker (Onderwijs) heeft in Rabat het Nederlands Instituut in Marokko (NIMAR) geopend. De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb is voorzitter van het NIMAR en was bij de bijeenkomst aanwezig.

Het instituut is onderdeel van de Universiteit Leiden en biedt Nederlandse studenten de mogelijkheid in Marokko kennis op te doen over het land, de cultuur en de Arabische wereld.

Volgens Aboutaleb lopen tientallen studenten rond in Marokko. “Ze gingen altijd naar het Midden-Oosten, maar omdat dat een instabiele omgeving aan het worden is, komen ze hierheen om hun studie meer te verdiepen”, legt Aboutaleb uit. Het NIMAR bestaat sinds 2006 en krijgt 2,4 miljoen euro subsidie. Het moet zich in de toekomst ook gaan bezighouden met het voorkomen van radicalisering. (Bron/ lees verder: Rijksoverheid)

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.