Baas mag hoofddoek werknemer verbieden

Werkgevers mogen hun personeel verbieden een hoofddoek of een ander religieus symbool te dragen. Dat heeft het Europees Hof van Justitie bepaald meldt de NOS. Een Belgische vrouw was naar het hof gestapt, omdat haar werkgever, beveiligingsbedrijf G4S, haar had gevraagd om geen hoofddoek meer te dragen. Ze weigerde dat en voor G4S was dat reden om haar te ontslaan. Ook een vrouw uit Frankrijk die op haar werk een hoofddoek wilde dragen had een zaak aangespannen.

Het Europees Hof van Justitie zegt nu dat bedrijven het personeel mogen opdragen om neutrale kleding te dragen. De uitspraak geldt niet alleen voor hoofddoeken, maar voor alle religieuze en politieke symbolen aldus de NOS.

Photo credit: tarikabdelmonem Yala, Thailand via photopin (license)

4 REACTIES

  1. Nou mooi toch !!! Zijn we van t eeuwige gezeik van wel geen hoofddoek dragen op werkplek af. Af = af op ’t werk. Nu weet je van te voren als je ergens solliciteert, dat op die werkplek hoofddoek of andere symbolen niet gewenst zijn.

  2. het staat elke baas inderdaad vrij, maar goed is logisch toch, als je racist bent dan beperk je ander mans vrijheden zoals t je betaamt….en geen respect, zoals t een katholiek betaamt…

  3. Als een hoofddoek nou vrijheid was, maar dat is het niet. Het is letterlijk iets opgelegd. Op het hoofd. Hoofddoek geeft de minderwaardigheid van vrouw aan. Als een moslima gelijk aan een moslim man was, zou die man ook een hoofddoek moeten dragen en evt. lichaam bedekken. Maar dat gebeurt niet.

    Uitgezonderd een paar achterlijke haat predikers met een vergeelde pis theedoek op hun hoofd

  4. Waarom racistisch ? Wie is racistisch ? De werkgever die het dragen van een hoofddoek verbiedt of het Eur. Hof van Justitie dat het weigeren van het dragen van een hoofddoek geoorloofd vindt ? Of is het de klager zelf die racistisch is. En hoe zit het in Marokko waar de overheid het dragen van een hoofddoek en hidjab ook verboden heeft ? Is de Marokkaanse overheid ook racistisch ? Of halen wij die woorden aan als de racist blank en Christelijk van geloof is ? Ik zou zeggen mister Trump kom met feiten aan en zo niet hou anders aub uw mond dicht mr. President !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.