Media vs DENK: 1 persbericht 2 hele verschillende verhalen

77

Denk heeft deze week in een persbericht naar de media verklaard geen onderdeel te willen uitmaken van de Commissie Stiekem. De partij zinspeelt hiermee alvast op de mogelijkheid gevraagd te worden voor de Kamercommissie die toezicht houdt op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten.

“Denk hoeft hiervoor niet benaderd te worden,” staat in de verklaring.

Het persbericht is verstuurd naar verschillende media. Terwijl de meeste media het verhaal publiceren zoals ze het ontvangen hebben, is dagblad De Telegraaf toch wel een uitzondering. Het dagblad van ‘Wakker Nederland’ maakt er een totaal ander verhaal van. “Deur Commissie Stiekem blijft dicht voor DENK” kopt de krant, die vaker wordt gezien als een omstreden blad die niet altijd neutraal en eerlijk staat in haar berichtgeving. En dat terwijl DENK zelf heeft aangegeven niet in die commissie te willen zitten. ‘De Kamerleden van DENK kunnen niet bij staatsgeheime informatie’, ‘mede uit vrees voor de opkomst van die partij…’, ‘En haar band met Turkije…’ gaat de krant verder.

Partijleider Kuzu legt uit in onderstaand Facebook bericht:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.