Documentaire over schrijver Bouzamour: verstoten door eigen familie [kijktip]

10

De ouders van de Marokkaans-Nederlandse schrijver Mano Bouzamour weigerden drie jaar lang met hun zoon te spreken na het uitkomen van zijn debuutroman en bestselller De belofte van Pisa. Zijn ouders konden zich niet vinden in de seksuele passages en islam-kritische teksten die het boek rijk is.

Het presentatie van het debuut, ziet hij daarom als “de mooiste dag van mijn leven, maar tegelijk ook de treurigste”.

Het conflict met zijn ouders liep zo hoog op dat zijn ouders de sloten van het huis lieten vervangen zodat hij niet meer naar binnen kon. “Op gegeven moment brak ik door en kwam ik bij ouders van vrienden thuis die godverdomme mijn columns op de koelkast hadden hangen. Die zeiden dan: ‘je ouders zullen wel trots zijn’”, vertelt de jonge schrijver.

De documentaire Mano Bouzamour: De Belofte, wordt vanavond uitgezonden op NPO2 om 20:55.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here