Arnhemmer ten onrechte aangezien voor IS-terrorist na uitzending EenVandaag

Het zal je maar overkomen: als onschuldige in beeld worden gebracht alsof je een terrorist bent. Het overkwam Amine Elghasyry in het tv-programma EenVandaag, dat door een ongelukkige montage van beeld en geluid tijdens een reportage ten onrechte de indruk wekte dat de Arnhemmer een terrorist is.

Het programma maakte een portret van twee Syriëstrijders uit Arnhem, ene Marouan en Robin. Om het leven van de twee te illustreren gebruikte EenVandaag een videoclip uit 2012 waar de twee in voorkomen van rapgroep Team Liefde. De gezichten van Marouan en Robin werden om privacyredenen geblurd, het gezicht van de derde persoon, Amine Elghasyry, niet. Het resultaat: in de rapportage lijkt het alsof Elghasyry de IS-strijder Marouan is.

Op Facebook plaatste Amine Elghasyry al snel een video waarin hij duidelijk probeert te maken géén IS-strijder te zijn. Maar tevergeefs. Intussen heeft hij vele negatieve reacties van mensen die denken dat hij een terrorist is.

Elghasyry heeft een advocaat in de arm genomen. Hij heeft aangifte van smaad, belediging en laster gedaan. (Bron/ lees verder: de Gelderlander)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.