China verbiedt islamitische Oeigoeren lange baarden te dragen

De Chinese overheid verbiedt alle “extremistische gedragingen” in de provincie Xinjiang, waar overwegend islamitiche Oeigoeren wonen. Een nieuwe wet, die onlangs van kracht is geworden, verbiedt vijftien “extremistische gedragingen”, waaronder “abnormale” baarden, gezichtssluiers en andere “symbolen van extremisme”, zoals bepaalde namen.

China wil met deze wet vooral de opstandige Oeigoeren onder controle houden. De islamitische Oeigoeren hebben hun eigen taal, die lijkt op het Turks. De groep noemt de provincie Xinjiang ook wel Oost-Turkestan.

China neemt de maatregelen naar eigen zeggen om islamitisch extremisme tegen te gaan. Mensenrechtenorganisaties hebben echter hun zorgen geuit en zeggen dat de maatregelen onderdrukkend werken. Experts stellen al jaren dat de Chinese overheid probeert om de cultuur van de Oeigoeren te marginaliseren. (Bron/ lees verder: NU.nl)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.