Moslima rekent af met hoofddoekclichés in rap

Hoe ziet je haar eruit? Ga je er niet van zweten? Zit het niet te strak? Hoe lang is je haar? De Syrisch-Amerikaanse Mona Haydar uit New York werd gek van deze vragen. Ze schreef daarom het nummer Wrap My Hijab, waarin ze afrekent met deze clichévragen.

Mona is dichter en activist, en draagt met trots een hoofddoek. In de videoclip rapt ze met andere trotse hijabi’s. “De video gaat over diversiteit en de kracht van vrouwen om voor zichzelf te spreken”, vertelt de 28-jarige moslima aan de BBC.

De video ging afgelopen week viral. “Er kwamen veel mooie reacties op, van mensen die zich eindelijk vertegenwoordigd voelen, maar ook negatieve reacties, van mensen die zeggen dat de muziek binnen de islam verboden is”, vertelt Mona.

3 REACTIES

  1. Eigenlijk had ik nooit veel moeite met hoofddoekjes. Maar dat is veranderd. Voortudrend worden wij – de niet doekjesdragers- gewezen op het geweldige van de doekjes. ‘wij’ moet de doekjes maar accepteren. Nooit lees ik dat de doekjesdragers onze cultuur eens moeten accepteren en respect hebbe voor het feit dat wij ze liever niet zien. Het is altijd eenrichtingverkeer met moslims. Overigens knap van het meisje in het andere artikel. Natuurlijk zijn niet alle moslims terroristen, maar alle terroristen zijn wel moslim. Nooit zie ik eens een demo van moslims tegen deze terroristen. Wegkijken en andere zaken naar voren brengen en vooral steeds weer slachtoffer spelen.

  2. @Richard; wanneer ontstond de Islamterreur ? Na de inval door Westerse moordenaars en terroristen in Irak. Ja toch ? Voorheen had ik nergens last van. Jij wel dan ? En hoewel ik een hoofddoek alleen maar schone schijn vind, want er zijn welzeker moslims die zich wel weten te gedragen maar die komen niet uit achterlijke landen als Marokko Afghanistan en of Pakistan. Zoek die eens op en ga met hun de discussie aan. Een wereld zal voor jou opengaan.

  3. Beste Paul.

    De moslimterreur was al van ver voor die tijd. Je herinnert je vast nog wel opperdoekendrager Arafat? Hij was de eerste in de rij van terroristen. Het is daarom een enorme gotspe dat dat zwijn de Nobelprijs van de Vrede heeft gekregen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.