‘Assad is verantwoordelijk voor gifgasaanval’

2

Het Syrische leger is wel degelijk verantwoordelijk voor de gifgasaanval van vorige week op een dorp in Syrië. De VS zegt communicatie hierover onderschept te hebben waarin het Syrische leger met chemische experts praat over de gifgasaanval. Dat meldt CNN op basis van bronnen in het Witte Huis.

In de uren na de aanval hebben Amerikaanse inlichtingendiensten communicatie berichten van het Syrische leger onderschept. Hieruit kwam een fragment naar voren waarin voorbereidingen op de gifgasaanval, waarbij minstens 70 mensen omkwamen, werden besproken.

Bronnen binnen het Witte Huis zeggen daarom dat er ‘geen twijfel’ over bestaat dat President Bashar al-Assad achter de aanval zit. (Bron/ lees verder: het AD)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here