OM eist 4 jaar cel voor ronselen voor IS vanuit AZC

3

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag voor de rechtbank in Roermond vier jaar cel geëist tegen een man die wordt verdacht van het ronselen voor de gewapende strijd in het kalifaat IS. De 28-jarige asielzoeker deed dit vanuit het AZC in Echt.

De Marokkaan wordt ervan verdacht dat hij vorig jaar minstens twee mannen probeerde te rekruteren door ze video’s van IS te tonen. Op zijn telefoon zijn vele opruiende video’s van IS gevonden. Op de 544 video’s en meer dan 10.000 foto’s op zijn telefoon waren mensen te zien die werden vermoord.

Uit politie-onderzoek in Spanje en Duitsland is gebleken dat de naam van de verdachte circuleerde als contactpersoon van IS. De verdachte ontkend. Zijn advocaat vindt 4 jaar buitensporig hoog. Hij pleit voor vrijspraak. (Bron/ lees verder: 1Limburg)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here