Spoor aanslag spelersbus Dortmund leidt naar rechtsextremisten

0

De Duitse politie heeft aanwijzingen dat de dader van de aanslag op de spelersbus van Borussia Dortmund gezocht moet worden in de rechtsextremistische hoek. De politie houdt er rekening mee dat het om een wraakaanval gaat van hooligans van RB Leipzig. Dat melden Duitse media.

Eerder trok de Duitse politie al heel snel de conclusie dat het om een islamitisch gemotiveerd terreuraanslag gaat. Vooral omdat er drie briefjes op lokatie werden gevonden waarin de dader schrijft in naam van Allah te handelen. Echter, de politie denkt nu dat de briefjes enkel zijn bedoeld als dwaalspoor door rechtsextremisten.

Na ontvangst van een nieuwe brief worden de bewijzen voor deze nieuwe theorie sterker. In de nieuwe brief wordt de aanslag op de spelersbus van Borussia Dortmund opgeÃĢist en wordt waarschuwt voor meer terreur op 22 april in Keulen. De schrijver vergelijkt zich met Adolf Hitler en ageert tegen de multiculturele samenleving. Het schrijven wordt door de autoriteiten serieus genomen en verder onderzocht. (Bron/ lees verder: RTL Nieuws)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here