Moslima mag vliegtuig niet in: ‘Jij bent niet veilig voor ons’ [video]

5

Een moslima is door beveiligers op het vliegveld in Rome tegengehouden omdat haar hoofddoek een veiligheidsrisico zou zijn. De vrouw filmde het schokkende gebeuren.

Aghnia Adzkia was op weg terug naar Londen waar zij studeert, nadat ze in de Italiaanse hoofdstad op bezoek was geweest bij vrienden. Adzkia, die oorspronkelijk uit Indonesië komt, kreeg bij de beveiliging van de Ciampino luchthaven echter te horen dat zij niet verder mocht als zij niet haar hoofddoek af zou doen. Op de vraag waarom, kreeg zij als antwoord: ‘Omdat je nu een veiligheidsrisico vormt. Je kan er van alles onder verstopt hebben, dit is niet veilig voor ons.’

Adzkia miste haar vlucht en besloot via een ander vliegveld te reizen. Ook daar werd zij echter gedwongen haar hoofddoek af te doen. Op social media schreef Adzkia: ‘Ik besloot in een afgesloten ruimte gehoor te geven aan hun eis, omdat ik wilde bewijzen dat ik geen terrorist ben. Maar tegelijkertijd zag ik twee nonnen met hun hoofddoek gewoon doorlopen. Is dit nou gelijke behandeling? Waar zijn mijn rechten?’

5 REACTIES

  1. Ai ai, het gaat weer over rechten. Luister goed Adzkia: Ons recht is het om zonder risico te kunnen reizen. Bovendien gaat van zo’n hoofddoek een signaal uit van ‘Pas op, kan ontploffen’. Iets dergelijks hebben we van een non nog nooit meegemaakt. Dus houdt nu toch eens op met de grote domoor te spelen en meteen weer over rechten te zeiken.

  2. Zo gek is het niet. Als je een bom in een onderbroek kunt verstoppen, moet dat in een hoofddoek ook kunnen. De creativiteit van terroristen is blijkbaar onuitputtelijk. Maar voor een deel heb je gelijk. Het wordt met die aanslagen steeds gekker.

  3. Jawel Richard, daar ben je weer met je dronkemanspraat. laat het Westen maar eens eerst kijken naar de terroristische aanslagen die zij door de eeuwen heen hebben gepleegd.

  4. Rome,

    de hoofdstad waar t kwaad zich heeft ontwikkeld:

    Het Roomse valse versie van t christelijke geloof.

    De wereld is niet vergeten dat de Katholieken de echte christenen (Arianen) allemaal uitgeroeid hebben!!Arianen werden zo genoemd om de mensen te misleiden, ze waren de echte eerste volgers van Jezus…..!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here