Machinegeweer, pistolen en explosieven gevonden bij Franse terreurverdachten

0

Vijf dagen voor de eerste ronde van de presidentsverkiezingen hebben de Franse autoriteiten in Marseille twee mannen gearresteerd op verdenking van het beramen van een aanslag. Het gaat om mannen met de Franse nationaliteit, de 22-jarige Clément B en de 29-jarige Mahiedine M.

Bij huiszoekingen zijn bij de mannen drie kilogram explosieven, een machinegeweer, twee pistolen en een vlag van Islamitische Staat gevonden, dat meldden justitie en politie.

Het duo zou een “imminente” aanslag hebben beraamd, met name tijdens de presidentsverkiezingen. De precieze doelen zijn niet bekend. Frankrijk gaat zondag naar de stembus om een nieuwe president te kiezen. Een tweede en beslissende ronde is op 7 mei. (Bron/ lees verder: de NOS)

6 REACTIES

 1. DEN HAAG – Het Haagse zwembad Zuiderpark wordt geterroriseerd door een groep jongens die meisjes aanranden en spullen slopen. Ook personeel wordt belaagd.

  Foto: FB
  “Vrouwelijke collega’s worden dagelijks voor kankerhoer uitgemaakt, geïntimideerd en bespuugd,” staat in een brief die aan de Haagse politieke partij Groep De Mos is gericht.

  “Heel veel ernstige incidenten en misstanden worden gewoonweg niet gemeld óf doelbewust door het management en door de directie van dienst Onderwijs Cultuur en Welzijn van de gemeente Den Haag achtergehouden”, aldus een medewerker in de brief.

  “Jonge meiden zijn niet veilig in het zwembad”, laat een medewerker aan Den Haag FM weten. “Aanwezig personeel waarschuwt de bezoekers om zich niet te uitdagend te kleden en de wildwaterkreek – ook wel de ‘aanrandkreek’ én het buitenbad én de Whirlpool te mijden. Puur omdat de kans zeer groot is dat je dan als vrouw wordt aangerand.”

  Medewerkers en bezoekers worden regelmatig uitgescholden. “Het gezag van de politie en zwembadpersoneel ontbreekt.”

  De Mos wil vandaag tijdens een commissievergadering vragen stellen over de wantoestanden. De gemeente wil pas na die vergadering commentaar geven. Overlastgevers krijgen normaal een zwembadverbod.

  Vertel mij de afkomst van dit gezwel niet. Ik weet wel uit welke hoek dit soort tuig komt. Vrouwen van niet Marokkaanse afkomst voor kankerhoer uitschelden laat zien dat dit soort tuig labiel is. In Marokko worden dagelijks 100 baby geboren van wie niet bekend is wie de vader is. Kortom, de kans dat de moeders van deze jongeren eerder de hoer hebben gespeeld is groter dan de vrouwen en meiden die door hen voor hoer worden uitgescholden.

 2. Wie dagelijks de berichten leest, die niet onder tafel worden geveegd, kan maar e e n ding concluderen. De islam is doodziek en een werktuig van de duivel. Is er nu niemand onder moslims die dit eens onder ogen ziet?

 3. @Richard, de Islam is de vernieling in geholpen door de ‘moslims’ uit Noord Afrika (met name uit Marokko) en uit het Midden Oosten en Pakistan en Afghanistan. Er zijn godzijdank moslims uit landen als Indonesië, Maleisi en Suriname en India die zich wel volgens de regels van de Islam leven/ De rest van de moslims zijn ongelooflijk achterbaks en hypocriet.

 4. Tijd dus om de islam drastisch te hervormen. Alle haatteksten uit de koran verwijderen. En zoniet, dan maar verbieden. Een religie die de bron is van zoveel ellende, moet wel door de duivel geïnspireerd zijn.

  Ondanks dat de goedgelovigen jaarlijks steentjes gooien in Mekka, ligt de duivel in een deuk van het lachen. Of wellicht hoort hij net als Allah en Mohammed tot de zelfverzonnen goden van de islam? Wel zo gemakkelijk om je achter te verschuilen. Het is of de wil van Allah of de schuld van de duivel.

 5. Peter, niet de islam is het probleem maar de zgn. ‘moslims’ uit achterlijke landen als Marokko, Pakistan, Afghanistan, Turkije en het MO. Dit soort ‘moslims’ maken maar al te graag misbruik van het geloof. Waarom nooit problemen met moslims uit Indonesië, Suriname, Maleisië ? Gisteren nog schoot de politie in de Schilderswijk een gewapende Marokkaan neer. Hij dreigde de agenten met een slagersmes. Nadat hij in zijn been geraakt was, schreeuwde hij Allahu Akbar…tsja, schijnheilige moslim jammer dat de politie niet hoger mikte. Dit soort idioten maken alleen maar misbruik van de Islam terwijl zij in het dagelijks leven alles doen wat de Islam verbiedt. Dus om de Islam te verbieden is volgens mij een onjuist standpunt.

 6. Inderdaad: Indonesie is nog rustig, maar ook daar toont de islam zich van een slechte kant. Zo is aan het einde van de goede leiderschap van A Hok, de goeverneur van Jakarta een einde gemaakt, omdat…hij geen moslim is. Hij heeft een uit zijn verband gerukte opmerking gemaakt over een vers in de koran en hup….weg met de man die zoveel goeds heeft gedaan in Jakarta. Hem is verzocht de nieuwe goeverneur van advies te dienen, want behalve dat deze moslim is heeft, heeft hij geen enkele ervaring of visie. Het is maar waar je voor kiest. Weer een reden om de islam weg te zetten als iets heel slechts.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here