Honderden rolstoelen voor hulpbehoevenden in Marokko

Tweehonderd rolstoelen en scootmobielen voor mensen die ze niet kunnen betalen. De Amsterdamse stichting Karam in Amsterdam West is er maar druk mee. Samen met vrijwilligers worden de medische hulpmiddelen ingepakt om deze te vervoeren naar Marokko.

‘We zijn nu bezig met inpakken en hopelijk kan de container vanavond weg. We hebben wel een paar honderd rolstoelen die we naar Marokko gaan verschepen, dus daar zijn we blij mee en trots op’, vertelt Youssef Guennoun van de stichting.

De bedoeling is dat de rolstoelen over ongeveer tien dagen aankomen in Marokko. Daar zal het materiaal in de buurt van Tanger worden uitgedeeld. Het mooiste van het project? Dat jongeren uit Amsterdam mee gaan en zelf de spullen mogen uitdelen aan hulpbehoevenden, zegt Guennoun. In Marokko is voor arme mensen het kopen van een roelstoel bijna onmogelijk, aangezien voor velen een rolstoel een jaarsalaris kost. (Bron/ lees verder: AT5)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.