Filmen van het Midden-Oosten doe je veilig in Marokko

Marokko is een van de weinige locaties waar de Arabische wereld nog perfect te verbeelden is in films. Het koninkrijk zet zich in om haar rol in de internationale filmindustrie verder uit te bouwen, schrijft het NRC.

Zo verrijst Michael Scofield in het vijfde seizoen van Prison Break uit de dood als een gevangene in Jemen. In werkelijkheid werden deze opnames van de populaire Amerikaanse serie gemaakt in Ouarzazate.

De Marokkaanse woestijnstad is het gewend om als decor te dienen van actiefilms die in andere delen van de Arabische wereld spelen. Zo was de stad neergezet als Bagdad in American Sniper, Mali in de serie American Odyssey, Palestina in Kingdom of Heaven

Lees het gehele interessante artikel verder op de website van het NRC.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.