Agenten kwaad om voorkeursbeleid allochtonen en vrouwen bij sollicitatie

Vrouwen en allochtonen die voor een functie bij de politie in Rotterdam solliciteerden hadden in de sollicitatieprocedure een streepje voor. Zij kregen extra punten bij hun sollicitatie. Dit zet kwaad bloed bij agenten, schrijft het AD.

De Nationale Politie is hard op zoek naar meer agenten van allochtone afkomst. De instroom van aspirant-agenten met een niet-westerse achtergrond is tussen 2013 en 2016 bijna verdubbeld: van 10,2 naar 19,5 procent. Ook wil de politie in Rotterdam meer vrouwen aannemen. Hiermee wil de top van de politie meer diversiteit binnen het korps.

Echter, men is niet blij met dit beleid. “Kwaliteit is altijd het belangrijkste criterium. Daarnaast streven wij er naar om diversiteit binnen het korps te vergroten,” zegt een politiewoordvoerster. Het Rotterdamse politiekorps krijgt geen berisping. “Fouten maken mag, we moeten ervan leren.” De regels zullen nog maar eens worden uitgelegd, zegt de woordvoerster. (Bron/ lees verder: het AD)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.