Agente met hoofddoek op krijgt veel positieve reacties, maar ook negatieve

De politie Amsterdam gaat een gesprek aan met een wijkagente die zaterdag wereldnieuws werd door een hoofddoek te dragen tijdens haar werk. De politie zegt het uniform niet te willen aanpassen zodat vrouwelijke agentes met een hoofddoek op hun werk mogen doen.

Volgens lokaal PvdA-raadslid Sofyan Mbarki deed ze dat ’uit solidariteit en omdat ze voor een divers korps is’. De actie van de agente, die naar eigen zeggen zelf geen moslima is, roept op sociale media veel reacties op. Volgens raadslid Mbarki kreeg de dame op straat „alleen maar positieve reacties”, maar op Twitter regent het ook negatieve reacties, waaronder ook van politici die de actie ‘dom’ vinden.

4 REACTIES

 1. Natuurlijk is het prachtig. Het toont direct aan dat de meeste criminelen een Marokkaanse achtergrond hebben en uit dat oogpunt is het begrijpelijk dat de Amsterdamse politiechef het plan goedkeurt. Overigens heeft het hoofddoek totaal geen religieuze functie maar heeft vooral onder Marokkaanse vrouwen een symbolische functie. Men moet aan de buitenwereld laten zien dat men gelovig is. U kent die vrouwen vast wel; hoofddoek en een strakke spijkerbroek !

 2. ‘Importeer niet de chaos en wetteloosheid uit Afrika’
  Touareg Abakoula Argalaless (50) uit Maastricht vluchtte in 1991 uit Libië. Twee van zijn neven werden er onlangs ontvoerd, voor 3.900 euro losgeld per persoon. Abakoula kreeg een gsm-nummer van de gijzelnemers. ,,Als ik belde, hoorde ik hoe ze hen martelden.”

  ADVERTISING

  inRead invented by Teads
  Wierd Duk 23-05-17, 17:55 Laatste update: 18:08
  122
  Argalaless’ verhaal is een schokkend relaas over de chaos in Afrikaanse landen, over de wassende migratiestroom naar het noorden, over de lucratieve mensenhandel – die zich als een olievlek over Egypte, Soedan en Libië heeft uitgebreid – en over het falende Europese immigratiebeleid.

  Hij is, net als zijn neven, een Touareg uit Niger. De vermoorde Libische leider Muammar Gadaffi spoorde ooit de opstandige Touaregs uit omringende landen aan om naar Libië te komen. Gadaffi cultiveerde de mythe van de nomadische Touaregs als ‘geduchte strijders’ en ‘heersers van de woestijn’. ,,Duizenden Touaregs gaven aan die oproep gehoor”, vertelt Abakoula. Ook hijzelf en een deel van zijn verwanten trokken naar het buurland.

  Toen de Libiërs hem als militair wilden inzetten, besloot bij te vluchten naar Europa. ,,Dezelfde officier die ons had gerekruteerd, bleek ook actief als mensensmokkelaar.” Uiteindelijk belandde Abakoula in 1991 op het Centraal Station in Amsterdam. Alleen. ,,Rechtstreeks uit de bush, zonder enige opleiding. Ik begreep niets en ik verstond niemand.”

  Nachtmerrie
  Abakoula verbleef in azc’s, hij leerde de taal, vestigde zich in Limburg en trouwde een vrouw uit Maastricht, met wie hij drie kinderen kreeg. Met de stichting Aman-Iman zet hij zich nu in voor de verbetering van de situatie in en rond zijn geboortedorp in Niger.

  Maar de afgelopen weken probeerde hij wanhopig zijn neven vrij te kopen. Na de moord op Gadaffi in 2011 en de erop volgende ineenstorting van de Libische staat werd het leven van veel zwarte Afrikanen in het land een nachtmerrie. Misbruik, geweld en ontvoeringen zijn er aan de orde van de dag. ,,Arabisch racisme tegen zwarten is vanzelfsprekend”, vertelt Abakoula. ,,Ik ben moslim, maar mij werd gevraagd waarom ik bid: ‘Je belandt immers toch in de hel, waar je zwarte huid eraf wordt gebrand’.”

  Laten al die gelovige ‘moslims’ maar eerst laten zien dat zij het aard zijn om als moslim en moslima door het leven te gaan. De meeste Marokkaanse moslima’s doen alles wat Allah verboden heeft lopen rond met hoofddoekjes in te strakke spijkerbroeken. Zo hypocriet ! En lees het stuk maar goed door over racisme door Arabieren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.