Marokkaanse politie arresteert leider van protesten in Marokko

De Marokkaanse protestleider Nasser Zafzafi is in Marokko opgepakt. Hij zat sinds vrijdag ondergedoken nadat de Marokkaanse autoriteiten een arrestatiebevel hadden uitgevaardigd tegen hem. Ook een aantal andere kopstukken zouden zijn opgepakt. Hiermee lijken de Marokkaanse autoriteiten te proberen de protestbeweging de kop in te drukken.

Zafzafi leidt al maanden de beweging die demonstreert tegen onderdrukking, werkloosheid en corruptie in het Rifgebied in het noorden van Marokko.

De protestleider onderbrak vrijdag de imam in Al Hoceima, nadat de geestelijke preekte tegen de demonstraties. De imam beschuldigde de betogers ervan uit te zijn op onrust. Zafzafi was het hier niet mee eens en beschuldigde de imam ervan te preken namens de Marokkaanse autoriteiten. Sindsdien ging een arrestatiebevel uit, maar medestanders van Zafzafi wisten te voorkomen dat hij werd opgepakt. (Bron/ lees verder: de NOS)

Meer achtergrond informatie over de protesten in Marokko kan hier gelezen worden.

Beelden van Zefzafi’s preek tijdens het vrijdaggebed:

2 REACTIES

  1. Imams hebben geen vrijheid in Marokko, preekjes worden geprint door de overheid, gewoon oplezen wat de Makhzen opschrijft voor je, veel imams die creatief omgaan met de tekst worden verhoord na de preek. de autoriteiten beperken de vrijheid van godsdienstbeoefening niet Zefzafi!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.