‘Ziyech en Renard moeten ophouden met kinderachtig gedrag’

Hakim Ziyech is vanavond om 19.30 uur de grote afwezige als de nationale ploeg van Marokko voor eigen publiek in Agadir aantreedt tegen Oranje. De middenvelder van Ajax heeft al bijna een jaar lang geen wedstrijd meer gespeeld onder bondscoach Hervé Renard.

De Fransman selecteerde Ziyech afgelopen winter niet voor de Afrika Cup. Recent, kwam Renard tot inkeer en selecteerde hij Ziyech, die een sterke indruk maakte in aanlopp naar de finale van de Europa League. Maar die uitnodiging komt te laat. Want Ziyech verklaarde eerder niet meer te willen spelen onder de Fransman.

Volgens Renard zit Ziyech zelf verkeerd. “Hij moet zichzelf niet boven de groep plaatsen, want dan maakt hij een grote fout”, zei Renard dinsdagmiddag op de persconferentie voor het duel met Oranje.

Volgens Khalid Sinouh is het conflict ontstaan na miscommunicatie tussen de twee. “Daarom zou Renard Ziyech niet hebben geselecteerd.” De Marokkaanse oud-prof hoopt dat er snel een oplossing komt. “Dit is gewoon haantjesgedrag van die twee. Ze moeten gewoon gaan zitten. Een lekker kopje Marokkaanse thee erbij. Wel na negen uur ‘s avonds dan, want het is ramadan. Ze moeten elkaar een hand geven. Samen gaan werken. En ophouden met dit kinderachtige gedrag.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.