Dubbele aanslag Londen eist zeven doden en tientallen gewonden

Londen wordt wakker in een nachtmerrie, enkele uren na de brute aanslag waarbij gisteravond zeven mensen om het leven kwamen. Nog eens 48 gewonden zijn naar ziekenhuizen in de regio gebracht. De toestand van sommigen van hen is ‘kritiek’, aldus de Londense burgemeester Sadiq Khan.

Drie daders reden rond 23.00 uur met een bestelbusje in op voetgangers op de London Bridge. Daarna reden ze door naar het nabijgelegen Borough Market. Daar stapten ze snel uit en staken ze vervolgens met grote messen meerdere mensen neer, onder wie een politieagent. De drie verdachten werden acht minuten later neergeschoten door de politie. De daders droegen bomgordels, maar die bleken nep.

Het is de derde aanslag in Groot-BrittanniĆ« in drie maanden. Zo’n twee maanden geleden pleegde een eenling een aanslag bij het parlementsgebouw en amper twee weken geleden kwamen er 22 concertbezoekers om het leven bij een concert van de Amerikaanse zangeres Ariana Grande in Manchester.

De burgemeester van Londen Sadiq Khan, die ook moslim is, is woedend. In een toespraak zegt hij: “We will never let these cowards win”. (Bron/ lees verder: Het Parool)

De Nederlandse Nationaal Coƶrdinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) zegt verder de gevolgen van de aanslag voor Nederland te bekijken:

Een van de daders die op de foto net neergeschoten is:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.