Nawal Ben Aissa staat op als nieuwe leider demonstraties in de Rif

Met de arrestatie van Nasser Zafzafi verloren de protesterende jongeren in de Rif hun leider. Zijn vervanger lijkt nu de opvallende Nawal Ben Aissa te zijn. De 36-jarige huismoeder is nu degene die met een megafoon de demonstranten leidt en de pers te woord staat.

Zij plaatst wel dagelijks (live)video’s over demonstraties in de Rif, waarin ze haar volgers rechtstreeks aanspreekt. Het aantal kijkers stijgt met de dag: bijna zestigduizend mensen volgen haar Facebookpagina, ook buiten Marokko.

Zij is ook een van de weinige leiders van de protesten die niet opgepakt is door de Marokkaanse politie. Ze heeft zich op verzoek wel gemeld bij de politie, maar stond binnen no time weer buiten. Voorlopig, lijkt het. (Bron/ lees verder: de NOS)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.