Trump drong bij Arabische landen aan Qatar te isoleren

De Amerikaanse president Donald Trump heeft vrijdag gezegd dat hij bij de Golfstaten aandrong om Qatar hard aan te pakken. Volgens Trump financiert het land terrorisme “op een zeer hoog niveau” en is het tijd voor actie.

Sinds zijn bezoek aan het Midden-Oosten wordt Qatar geïsoleerd in de Golfregio: maandag beslisten Saoedi-Arabië, Bahrein, de Verenigde Arabische Emiraten, Egypte en Jemen de diplomatieke betrekkingen met Doha te verbreken en hun grenzen met het emiraat te sluiten. De vijf landen eisten ook dat Qatari’s hun grondgebied binnen de twee weken verlaten.

Qatar, waar ook de nieuwszender Al Jazeera is gevestigd die met zijn berichtgeving vaak de woede wekt van Arabische machthebbers, ontkent extremisten te ondersteunen. Het zegt juist de terreurdreiging te verminderen door groepen te steunen die armoede bestrijden en politieke hervormingen nastreven. (Bron/ lees verder: diverse media)

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.