Marokko stuurt voedsel naar Qatar

12

Marokko gaat vliegtuigen vol voedsel sturen naar Qatar. Dat heeft het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken aangekondigd. Hiermee wil het koninkrijk zich solidair tonen met medemoslims. „In het bijzonder tijdens deze heilige maand ramadan.”

Qatar is geïsoleerd geraakt door een diplomatiek conflict met omliggende landen, die Doha ervan beschuldigen extremisten financieel te steunen. De „blokkade” van Qatar kan op termijn leiden tot humanitaire problemen, omdat het land voor de voedselvoorziening grotendeels afhankelijk is van import uit buurlanden.

Marokko gaf zondag nog aan neutraal te blijven in het conflict. De regering van het Noord-Afrikaanse land bood aan te bemiddelen tussen de ruziënde golfstaten. (Bron/ lees verder: De Telegraaf)

1 REACTIE

  1. Goed gebaar! de VS is er alleen maar op uit de dictators in Egypte te verstevigen en de bij t volk geliefde democratische president Morsi levenslang te geven!

    Ze kunnen t niet hebben dat Qatar objectief t nieuws verspreidt en alle mensenrechtenschendingen tentoon stelt van de dictators!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here