Al-Ihsane moskee ontkent uitspraken imam

8

De Al-Ihsane moskee in Amsterdam heeft in de afgelopen dagen veel kritiek te verduren gehad nadat de imam van de moskee de vrijdagpreek heeft gebruikt om de aanwezigen te ontmoedigen de protesten in de Rif te steunen. Volgens hem zijn de protesten in het Rifgebergte zondig.

Een van de omstreden uitspraken van de imam is dat “het absoluut niet toegestaan is om tegen de leider der gelovigen (koning) te zijn.” Volgens velen zijn dit uitspraken die politiek gemotiveerd zijn, terwijl de imam zich tot het geloof zou moeten beperken. Vanuit zijn autoriteit als imam zou hij zich niet bezig moeten houden met de politiek.

De Al-Ihsane-moskee heeft gereageerd op de onstane commotie door te ontkennen dat de imam zich heeft uitgesproken over de situatie in Marokko. ‘In de bewuste preek heeft de imam benadrukt dat de islam als overstijgend doel heeft om rust, stabiliteit, vrede en veiligheid te garanderen. De imam heeft op geen enkel moment de situatie in Marokko besproken.’

Aanstaande zaterdag wordt op de Dam een protestmars gehouden tegen de arrestaties van activisten in het Rifgebergte in Marokko. De organisatie achter dat protest was woedend over de uitspraken van de imam in de Al -Ihsane-moskee. ‘De moskee is geen plek voor hun eigen politieke propaganda’, zei woordvoerder. ‘Die imam moet weg uit de moskee.’ (Bron/ lees verder: AT5)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here