Demonstratie voor de vrijlating van de politieke gevangenen in de Rif

6

Op zaterdag houdt Rif Alert! een landelijke demonstratie voor de vrijlating van de politieke gevangenen van de Hirak (Protestbeweging in de Rif) in Noord-Marokko. De protestmars begint op de Dam vanaf 15.30 uur en eindigt op het Museumplein rond 18.00 uur.

Rif Alert in een persbericht:
Met deze protestactie wil de organisatie protesteren tegen het beleid van de Marokkaanse overheid, die sinds 26 mei tientallen activisten heeft opgepakt en ontvoerd. Deze praktijken, die helaas nog steeds doorgaan, zijn een regelrechte schending van de mensenrechten.

De zware straffen die vandaag zijn uitgesproken waarbij 25 demonstranten zijn veroordeeld tot 18 maanden cel elk en 7 anderen voorwaardelijke gevangenisstraffen kregen tussen 2 en 6 maanden, maken duidelijk hoe ernstig de mensenrechtensituatie in Marokko is.

Met de demonstratie willen we ook de Nederlandse regering vragen stelling te nemen tegen de toenemende intimidatie van Marokkaans-Nederlandse sympathisanten van de Hirak en voor hun vrijheid en veiligheid op te komen wanneer zij zich in Marokko bevinden.

Op de demonstratie spreken verschillende vertegenwoordigers van de politiek, Amnesty International en FNV. De protestactie wordt afgesloten met muziek van Ba Rachid en gedichten van Ahmed Essadki.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here