Lancering Rif Alert-meldpunt voor bezorgde Hirak-sympathisanten

14

Veel mensen die in Nederland demonstreren tegen de schending van mensenrechten in Rif in Marokko, worden volgens de actiegroep Rif Alert! bedreigd en geïntimideerd. Marokkaanse Nederlanders die zich zorgen maken over hun vrijheid of veiligheid kunnen daarom nu terecht bij het nieuw gelanceerde Rif Alert-meldpunt.

Ook kan men terecht bij dit meldpunt voor het melden van signalen en gevallen van de bemoeienis van de Marokkaanse overheid. Dit kan ook anoniem. In overleg met de melder wordt gekeken welke stappen nodig zijn voor een vervolg, aldus Rif Alert. Het nieuwe meldpunt is te bereiken op riffalert@gmail.com en via www.rifalert.nl. Momenteel bedaadt de organisatie zich over het openstellen van een telefoonlijn/WhatsApp mogelijkheid.

Rif Alert! is een initiatief van Marokkaans-Nederlanders die zich betrokken voelen bij en zich zorgen maken over de mensenrechtensituatie in de Rif en solidair zijn met de protestbeweging Hirak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here