Marokkaanse ambassadeur: ‘Opsporingslijst Europese Marokkanen is nepnieuws’

3

De Marokkaanse ambassadeur in Nederland Abdelouahab Bellouki ontkent dat er een lijst bestaat van namen van Europese Marokkanen, die zouden worden aangehouden zodra ze voet op Marokkaanse bodem zetten. Hij noemt dat ‘nepnieuws’ en ‘grove leugens’.

Volgens Bellouki kunnen alleen personen die in Marokko de wet overtreden worden gearresteerd en vervolgd. “Het arresteren van Europese Marokkanen voor iets wat zij buiten de Marokkaanse landsgrenzen doen, is tegen de wet,” stelt hij tegenover Elsevier Weekblad.

Ook ontkent hij dat Marokkaanse imams in opdracht van de Marokkaanse overheid zich uitspreken over politieke kwesties. “Dit is niet waar en wederom een grove leugen.” (Bron/ lees verder: Elsevier Weekblad)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here