Aanslag met busje op voetgangers in Londen: dode en tien gewonden

4

Opnieuw een terroristische aanslag in Londen. In de nacht van zondag op maandag heeft een terrorist met een bestelbus met grote snelheid ingereden op een groep mensen die een moskee verlieten. Tenminste een persoon is overleden; er zijn zeker tien gewonden.

Het gebeurde rond 00:20 uur (lokale tijd) na het Taraweeh-gebed vlakbij een van de grootste moskeeën van het land. De 48-jarige blanke dader is door omstanders overmeesterd en door de politie gearresteerd.

De Britse premier Theresa May heeft laten weten dat de zaak wordt behandeld als een “potentiële terroristische aanval”. Burgemeester Khan spreekt van “een vreselijke terroristische aanslag, gericht op onschuldige mensen”. Om bewoners gerust te stellen, worden gedurende de Ramadan extra agenten ingezet rond moskeeën. (Bron/ lees verder: de NOS)

2 REACTIES

  1. PVV viert een feestje….oppakken wegens sympathiseren met terroristen? worden de familieleden ook opgepakt, paspoorten in beslag genomen??

  2. Volgens May gaat het om een triest incident. Natuurlijk durft zij het niet over terreurdaad te hebben want die worden niet door blanken en Christenen gepleegd. Ik begin zo langzamerhand de houding van Moslims te begrijpen. De hypocrisie van het Westen als het om blanke en Christelijke slachtoffers gaat worden wij doodgegooid met nieuws en berichten. Nu is de dader een Christen en wordt niet over terreurdaad gesproken. Mag ik de volgende keer ook juichen als weer een aanslag door Moslims gepleegd wordt ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here