Politieke aardverschuiving in Rotterdam: NIDA wint zetel, coalitie raakt meerderheid kwijt

Mohammed Anfal, raadslid voor Leefbaar Rotterdam, stapt per direct over naar de partij NIDA. Daarmee verliest de coalitie in Rotterdam (Leefbaar, D66 en CDA) haar meerderheid in de gemeenteraad.

Het voormalig Leefbaar-raadslid Mohammed Anfal licht toe: “Ik was naïef toen ik in 2014 bij Leefbaar begon. Ik werd raadslid om bij te dragen aan de stad, maar Leefbaar verdeelt en is niet goed voor Rotterdam. Leefbaar vergroot de kloven tussen bevolkingsgroepen, tussen geloven, culturen, arm en rijk. Ik wil goed maken wat ik kan voor de stad.”

De op islam geïnspireerde partij NIDA groeit hiermee van twee naar drie zetels in de gemeenteraad. “Dit is voor Rotterdam het beste wat ik kan doen. Rotterdam heeft verbinding nodig. Bruggenbouwers. In woord en daad. In stad en raad. Daarom sluit ik mij aan bij NIDA,” aldus het kersverse NIDA-raadslid Mohammed Anfal in het NRC Handelsblad.

3 REACTIES

  1. Leefbaar Rotterdam is gewoon een groepje racisten met een zachte vriendelijk naam, wat je noemt een wolf in schapenkleren…;puur gefocust op creeren van haat jegens medelanders

  2. Neen hoor Anfal, je was niet naait. Wees eens eerlijk je bent gewoon een vuile profiteur die zijn eigen belangen, lees drugs en XTC handel, voorop gesteld heeft. Want beste Mo, je weet toch wel waarom jouw cafe gesloten werd ? Niet vanwege de koffie die je schonk maar om andere redenen. En daarna ging je huilen huilen doen bij de gemeente en LR hielp je, 3 jaar lang wist je niet beter, je liep namens LR te flyeren totdat je het licht zag en naar NIDA overliep. Ja, je bent een verrader Mo. Opeens moet men je met je volledige naam Mohammed noemen en ben je een gelovige moslims geworden. De partij waar jij nu deel van uitmaakt is in mijn ogen erger dan LR.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.