Marcouch nieuwe burgemeester van Arnhem

Oud-PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch wordt de nieuwe burgemeester van Arnhem. De gemeenteraad heeft de 48-jarige Marcouch gisteravond voorgedragen. Het is de bedoeling dat hij op 1 september begint, voor een termijn van zes jaar.

Marcouch volgt Herman Kaiser op, die per 1 juni is gestopt. Er hadden 21 kandidaten gesolliciteerd op de functie. De vertrouwenscommissie deed vanavond in de raad verslag van het verloop van de procedure.

Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken zal nu, na overleg met de Gelderse commissaris van de koning Clemens Cornielje, een advies opstellen aan de ministerraad, waarna Marcouch kan worden benoemd. Dat is een formaliteit.

5 REACTIES

  1. Omdat die man, Marcouch meestal de waarheid spreekt, is hij voor sommige andere Marokkanen, in dit geval haat imam al gatverdamme, een leugenaar.

    Het zal wel jaloersheid van imam al…..zijn dat Marcouch het zover schopt. En hem deze baan niet gunnen.

  2. Is je van harte gegund. Eindelijk iemand die het durft om het wangedrag van het Marokkaans gedrocht ferm te veroordelen.
    O ja beste Ahmed je hebt helemaal gelijk. Wat mogen we ons toch gelukkig prijzen om in een land te wonen waar het mogelijk is dat een Marokkaanse moslim burgemeester van een stad kan worden; is het in jouw land van herkomst mogelijk dat een Christen uit Nederland burgmeester van Rabat wordt ? Nee toch ? Zonder groene kaart kom je als Marokkaan zelfs een stad als Oujda niet in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.