Marokkaanse Nederlanders geweigerd op vliegveld New York

17

Twee Rotterdamse studenten van Marokkaanse afkomst mogen Amerika niet in. ,,Omdat we moslim zijn”, is hun stellige overtuiging. Othmane Charib en Ismail Aghzanay zijn daarom woest. In een filmpje(zie onder) vertelt het tweetal dat ze geweigerd zijn op JFK Airport in New York.

In Amerika geldt sinds 1,5 week geleden een inreisverbod voor de landen Iran, Soedan, Syrië, Jemen, Libië en Somalië. Charib en Aghzanay hebben allebei een Nederlands paspoort en een Marokkaans identiteitsbewijs. Waarom de studenten zijn geweigerd is niet bekend.

Bekijk het filmpje:
https://www.youtube.com/watch?v=vtC502bUQpY

UPDATE:
Sommige reacties op social media spreken voor zich:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here