‘Hij kan niet meer lopen, niet praten en herkent ons niet’

7

Het nieuws over Ajax-middenvelder Abdelhak Nouri, die ernstig en blijvend hersenletsel heeft opgelopen na hartfalen, hakte er enorm in. De hele voetbalwerereld, de Marokkaanse gemeenschap en de rest van Nederland leeft mee met Nouri en zijn familie.

Volgens zijn zus Ghizlan is de kans klein dat hij herstelt. In De Telegraaf zegt ze: “We blijven hopen. Echt. We geven niet op. Hij heeft misschien niet veel kans. Maar zelfs de kleinste kans grijpen we aan.” De oudere broer Abderrahim vult aan: “De doktoren hebben hem gisterochtend nog getest. Het grootste gedeelte van zijn hersens zou beschadigd zijn en niet meer functioneren. Hij kan volgens hen niet meer lopen, niet praten, hij kent ons niet, hij weet niet wie wij zijn, hij voelt niks meer, hij hoort niks meer. Dat zeggen ze. Ze denken dat hij niet meer geneest.”

Maar de familie gelooft daar niet in. “Ik geloof in Allah, ik vertrouw op Allah. Maar mocht het toch wel zo zijn, dan accepteer ik het. Dat is niet gemakkelijk voor ons. Het is een beproeving. Appie was een hele goede gast. De hele wereld heeft het over hem. Dat is goed en mooi,” zegt zijn broer. (Bron/ lees verder: De Telegraaf)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here