‘Emiraten zaten achter cyberaanval op Qatar’

2

Een bericht op de website van Qatars officiële persbureau en op sociale media was de directe aanleiding voor de diplomatieke crisis in de Golfregio. In dat bericht was in mei te lezen hoe het Qatarese staatshoofd, emir Tamim bin Hamad al-Thani, Iran een ‘islamitische macht’ had genoemd en Hamas geprezen had. Dit bericht lijkt een hack te zijn van de Verenigde Arabische Emiraten.

De Verenigde Arabische Emiraten hackten de Qatarese overheidssites en plaatsten de valse berichten. Dat meldt The Washington Post op basis van gesprekken met anonieme medewerkers van Amerikaanse inlichtingendiensten. De afgelopen week kreeg de krant bevestigd dat hooggeplaatste regeringsleden van de Emiraten op 23 mei het plan al bespraken.

Of de Emiraten de hack ook zelf hebben uitgevoerd of dat hebben laten doen, is niet duidelijk. (Bron/ lees verder: de NOS)

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here